Nieuwjaarsconcert 2020

Een super mooie muzikaal nieuwjaarsconcert in het dorpshuis in Voorst. Een overvolle zaal met gezellige muziek van het Oosterhuuzens Dialectkoor en harmonicaduo Annie & Marie.

Voor kapelmeister en oprichter Gerrit Lentink was het zijn laatste concert, want hij moet vanwege zijn gezondheid stoppen. Gerrit werd door de andere leden van de kapel in het zonnetje gezet en benoemden Gerrit tot ere kapelmeister.

Octoberfest Terwolde

Zondag 22 september 2019

Dweilorkest de Graapendaelers uit Terwolde organiseerden weer het jaarlijkse Oktoberfest. Een gezellig feest rondom de muziektent en de zon scheen met een aangename temperatuur. Net als voorgaande edities was er veel aandacht voor bier, eten en muziek. De setting was wederom prima en werd het een zeer geslaagd optreden. Het publiek deed volop mee, dus was er een zeer gezellige stemming tijdens het Octoberfest..

Maestro

MARIEN RUIJSCH ‘MAESTRO’ 2019

vlnr: Erica Kaizer, Paul Bril, Marien Ruijsch, Wilma Bosvelt, Marieke Arentsen

De tent op Beekzicht was goed gevuld met muziek en zangliefhebbers die kwamen voor een gezellige muziekmiddag verzorgd door Slanina Cesta Musikanten onder leiding van Gerrit Lentink en het zangkoor Zingt den Heer met als hoogtepunt de wedstrijd: wie wordt de maestro van Voorst? Verrassend was het gezamenlijke optreden van het koor onder leiding van Maarten Romkes met Slanina Cesta, waarbij Erica Kaizer, de zangers van Slanina Cesta natuurlijk ook meezong. De kleding van de koorleden was geheel in Tiroler stijl en de nummers ‘Dem Land Tirol der Treue’ (alleen de mannen van ZdH) en ‘Im Rosengatten vom Sanssouci’ oogstten luid applaus.

Na het eerste optreden van koor en Musikanten was het de beurt aan de maestro’s van deze middag. Uitgenodigd om mee te doen waren: Wilma Bosvelt (dameskoor Zanglust), Paul Bril (de bakker) en Marien Ruijsch (voorzitter Dorpshuis en koorlid van Zingt den Heer). Marien begon met het toepasselijke ‘Ich möcht mal dirigieren’ (mars-polka). Vervolgens was het de beurt aan Paul Bril. Hij dirigeerde de polka ‘Wir sind Kinder von der Eger’. Tot slot dirigeerde Wilma de polka ‘Wenn der Tag erwacht’. En dat na een keer repeteren!

Bijzonder compliment ook voor de ‘techniek’ deze middag, zoals bijvoorbeeld het scherm dat de dirigent van de voorkant liet zien, dus zoals de muzikanten hem/haar zien. Hij of zij staat immers met de rug naar het publiek!

Na een vrolijk optreden van Slanina Cesta met onder meer een solo van flügel- en tenorhorn, moesten de maestro’s in de tweede ronde hun kunnen laten zien bij het dirigeren van een wals. In passende kledij gestoken: Wilma een mooi schort met decolleté, Marien in het trouwpak van zijn vader met bretels en Paul in echt bakkerskostuum op de bakfiets met de deegroller als baton. Moeilijk is het dirigeren van een wals volgens de deskundigen van de jury: voorzitter Johannes van Blommestein, Maarten Romkes (Zingt den Heer) en Linda van het Hul (Fanfare Korps Voorst). Na een spannende strijd, die vooral veel hilariteit bracht, werd na rijp beraad van de jury Marien Ruijsch uitgeroepen tot “Maestro 2019”. Hij ontving een fraai beeldje als wisselprijs, een prijs, die dus volgend jaar verdedigd moet worden. Na het overhandigen van de oorkonde moest de Maestro nog eenmaal ‘Ich möcht mal dirigieren’ begeleiden. Of de maestro deed uitstekend werk of de Slanina Cesta Musikanten zijn zo goed, maar een ding was zeker: Het klonk fantastisch! Het afsluitend nummer van elk Slanina Cesta Musikantenconcert ‘Bis bald auf Wiedersehn’ werd gezamenlijk met het koor uitgevoerd en natuurlijk deed het publiek ook mee.

Nieuwjaarsconcert

Zondag 27 januari 2019

Het dak ging er bijna vanaf in een uitverkocht Dorpshuis. Wat een geweldige middag! Een enthousiast publiek in een volgepakt dorpshuis in Voorst. Er werd volop meegezongen, gedeind en geklapt op de muziek van de Slanina Cesta Musikanten, het Harmonica duo Annie en Marie en Shantykoor Op Koers uit Gorssel. De klappers kwamen vooral aan het eind van de middag toen we de slotnummers samen met het shantykoor maakten.

Dialectmiddag Voorst

Zondag 18 november 2018

De dialectmiddag in het Dorpshuis van Voorst was weer een hele gezellige middag. Het Brook Duo uit Markelo was ook weer uitgenodigd om er een daverend feest van te maken. De zaal was afgeladen vol met publiek en iedereen genoot van de muziek. Als afsluiting zong het Brook Duo samen met de Slanina Cesta Musikanten het bekende Rosamunde, de Schneewalzer en als slot van de middag Bis bald auf Wiedersehn. Wederom een daverend slot van een geweldige muzikale middag.

Bier & Broajen in Hoenderloo

Zaterdag 27 oktober 2018

Optreden tijdens een besloten feest in Hoenderloo. Ondanks de kou was het  goed vertoeven in de buitenlucht. Vuurhaarden brandden volop en straalden een behaaglijke warmte uit over het feestterrein. De organisatie was TOP met veel muziek, bier en lekker eten. Een geslaagde muzikale avond!

 

Oktoberfest Terwolde

Zondag 23 september 2018
Op uitnodiging van Dweilorkest de Graapendaelers traden wij op tijdens het jaarlijks Oktoberfest in Terwolde. Een muzikale feest met veel aandacht voor bier en worst en natuurlijk veel muziek. Het weer zat de organisatie dit jaar tegen, want het regende de gehele dag pijpenstelen. Gelukkig kon de organisatie het evenement verplaatsen naar het dorpshuis, want in een paar uurtjes kreeg het dorpshuis een geheel andere setting met de uitstraling van een onvervalste feesttent met lange tafels, mooie meiden in dirndljurken en mannen in houthakkersoutfits. Het optreden was in een wel bijzondere omstandigheid, maar maakte er wel een reuze gezellig evenement van. Hulde voor de organisatie!

Pleinconcert De Benring Voorst

Vrijdag 6 juli 2018
Het was een zwoele vrijdagavond tijdens ons zomeravondconcert bij zorgcentrum de Benring. Het concert begon om 19.00 uur, maar al iets over vijf zaten de eerste mensen al op de stoel.  Het plein voor de Benring stroomde al snel vol met bewoners van het zorgcentrum. Voor de bewoners was door de woonzorgcoörperatie een frietkraam gehuurd waar alle bewoners een bakje friet en een warme snack kon afhalen. Ons muzikale programma bestond uit twee gedeelten. Voor de pauze de luisterliedjes en na de pauze de meezingers. Volop feest bij de Benring! Voor foto’s van ons optreden kunt u naar onze Facebook pagina gaan.

Schalkhaar Live

Zondag 27 mei 2018
Het was een zonovergoten dag tijdens ons optreden bij Schalkhaar Live. Schalkhaar Live is een meerdaags evenement met op zondag een grote braderie met honderden kramen. Natuurlijk ontbreekt het die dag niet aan muziek op diverse plekken in het dorp. Voor ons is het de eerste keer dat wij daar mochten optreden. Wij stonden op een mooie plek en wisselden telkens af met de band Rewire. Ondanks het warme weer hebben wij ons prima vermaakt en een leuk stukje muziek gemaakt. Het publiek genoot zichtbaar van de ambiance en de muziek. Ook wij hebben genoten en een prachtige middag gehad. Dit optreden in Schalkhaar is zeker voor herhaling vatbaar.