Maestro

MARIEN RUIJSCH ‘MAESTRO’ 2019

vlnr: Erica Kaizer, Paul Bril, Marien Ruijsch, Wilma Bosvelt, Marieke Arentsen

De tent op Beekzicht was goed gevuld met muziek en zangliefhebbers die kwamen voor een gezellige muziekmiddag verzorgd door Slanina Cesta Musikanten onder leiding van Gerrit Lentink en het zangkoor Zingt den Heer met als hoogtepunt de wedstrijd: wie wordt de maestro van Voorst? Verrassend was het gezamenlijke optreden van het koor onder leiding van Maarten Romkes met Slanina Cesta, waarbij Erica Kaizer, de zangers van Slanina Cesta natuurlijk ook meezong. De kleding van de koorleden was geheel in Tiroler stijl en de nummers ‘Dem Land Tirol der Treue’ (alleen de mannen van ZdH) en ‘Im Rosengatten vom Sanssouci’ oogstten luid applaus.

Na het eerste optreden van koor en Musikanten was het de beurt aan de maestro’s van deze middag. Uitgenodigd om mee te doen waren: Wilma Bosvelt (dameskoor Zanglust), Paul Bril (de bakker) en Marien Ruijsch (voorzitter Dorpshuis en koorlid van Zingt den Heer). Marien begon met het toepasselijke ‘Ich möcht mal dirigieren’ (mars-polka). Vervolgens was het de beurt aan Paul Bril. Hij dirigeerde de polka ‘Wir sind Kinder von der Eger’. Tot slot dirigeerde Wilma de polka ‘Wenn der Tag erwacht’. En dat na een keer repeteren!

Bijzonder compliment ook voor de ‘techniek’ deze middag, zoals bijvoorbeeld het scherm dat de dirigent van de voorkant liet zien, dus zoals de muzikanten hem/haar zien. Hij of zij staat immers met de rug naar het publiek!

Na een vrolijk optreden van Slanina Cesta met onder meer een solo van flügel- en tenorhorn, moesten de maestro’s in de tweede ronde hun kunnen laten zien bij het dirigeren van een wals. In passende kledij gestoken: Wilma een mooi schort met decolleté, Marien in het trouwpak van zijn vader met bretels en Paul in echt bakkerskostuum op de bakfiets met de deegroller als baton. Moeilijk is het dirigeren van een wals volgens de deskundigen van de jury: voorzitter Johannes van Blommestein, Maarten Romkes (Zingt den Heer) en Linda van het Hul (Fanfare Korps Voorst). Na een spannende strijd, die vooral veel hilariteit bracht, werd na rijp beraad van de jury Marien Ruijsch uitgeroepen tot “Maestro 2019”. Hij ontving een fraai beeldje als wisselprijs, een prijs, die dus volgend jaar verdedigd moet worden. Na het overhandigen van de oorkonde moest de Maestro nog eenmaal ‘Ich möcht mal dirigieren’ begeleiden. Of de maestro deed uitstekend werk of de Slanina Cesta Musikanten zijn zo goed, maar een ding was zeker: Het klonk fantastisch! Het afsluitend nummer van elk Slanina Cesta Musikantenconcert ‘Bis bald auf Wiedersehn’ werd gezamenlijk met het koor uitgevoerd en natuurlijk deed het publiek ook mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *